Gegijzelde pc met Windows 10

Vragensteller: 
Meray
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Ik maak regelmatig met Macrium Reflect een kloon van mijn C:-schijf, die ik op D: laat zetten. Stel nu dat mijn computer later gegijzeld wordt, kan ik dan met behulp van een usb-stick mijn computer toch gewoon opstarten en de kloon terug laten zetten?

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Boeiende vraag!
Volgens mij hangt het er van af of de D: schijf een interne drive is. Zo ja, dan is de kans erg groot dat die mee versleuteld is, dus onbruikbaar.
Is het een externe schijf die op het moment van gijzeling niet aangesloten was op de computer dan heb je een goede kans. Tenminste ...... als de BIOS of UEFI niet ook versleuteld is. (Edit 11-07-2024: even wat verder ingelezen, dit komt niet voor. Is ook wel logisch).

Ik weet het verder ook niet, maar raadzaam is wel een backup op een externe schijf te maken en losgekoppeld te houden. Edit 11-07-2024: Dan is het dus mogelijk om met een usb stick op te starten en een kloon terug te zetten.

ik zou me niet zo druk maken om ransomware, of u moet toevallig een bedrijf hebben, waar veel geld te halen is, particulieren pakken ze niet zo gouw hoor, ik weet ook niet wat voor virusscanner u heeft, u zou is moeten kijken naar trend micro, niet zo bekent als d grote namen, zoals norton of avast, maar is ook volgens av test een top product, ik heb de goedkoopste en die kost noch net geen 20 euro per jaar, en je kan hem ook 30 dagen gratis op proef downloaden, vergt ook zeer weinig geheugen,ik hoop dat u hier wat aan heeft, dus als u particulier bent zou ik me niet druk maken, omdat de kans dat je gegijzeld word zeer klein is, groetjes aan iedereen.

Reageer