Bij opstarten herstart de pc de procedure

Vragensteller: 
nicoetbun@live.nl
Windows
Toelichting op vraag: 

Als ik mijn HP pc opstart herstart de pc zomaar opnieuw. Dit gebeurt meestal na het intoetsen van mijn code. Daarna werkt de pc normaal.
Weet iemand wat de oorzaak hiervan is?

Enige gegevens van pc:
Algemene specificaties
Besturingssysteem
Windows 11 Home 64 bits Versie: 22631.3737

Microprocessor
Intel(R) Core(TM) i7-10700T CPU @ 2.00GHz

Systeemgeheugen
16 GB

Geheugensleuf 1
16GB Samsung 3200MHz

Systeemkaart
86ED A01

Systeem-BIOS
F.

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Dus de herstart is voordat de pc Windows aan het laden is?
Er kunnen veel oorzaken zijn.
Begin eens om alle (maar dan ook echt alle!) randapparaten los te koppelen en herstart de computer. Als die goed opstart, dan één van de randapparaten weer aansluiten. Start de computer op dan ligt de oorzaak niet bij het nieuw aangesloten randapparaat. Vervolgens weer één aansluiten en herstarten. Enzovoort.
Ligt het niet aan de randapparatuur, dan de kast open maken en geïnstalleerde kaarten zoals videokaart voorzichtig losmaken, de contacten goed schoonmaken met alcohol en de kaart(en) weer bevestigen.
Hopelijk werkt de pc dan weer naar behoren.

Vraagsteller ontvangt kennelijk graag spam door het e-mailadres te vermelden!

Dat gaat voor mij toch iets te ver. Items losmaken en weer koppelen wil mw nog wel lukken. Maar de kast openen en componenten poetsen ben ik bang dat ik iets te veel zal weg poetsen. Maar een deskundige bij halen dus. Bedankt.
Nic.

Kan ik me wel iets bij indenken, maar teveel wegpoetsen is bijna onmogelijk. En je maakt de contacten schoon waarmee de kaart in het slot van de computer zit, niet de componenten op de kaart.
Maar als je het niet aandurft, dan natuurlijk niet doen.

Gisteren heeft Ron59 ook een reactie geplaatst, maar die is weggevallen door neem ik aan de serverwisseling van gratissoftware.nl
De reactie was: "probeer eens dit: instellingen/systeem/systeemherstel/geavanceerde opstartopties/Open het tabblad Geavanceerd en klik op Instellingen onder Opstart- en herstelinstellingen. Schakel het selectievakje De computer automatisch opnieuw opstarten bij Systeemfouten uit. Dit zag ik bij microsoft Support."

Begin hier eens mee.

Bedankt Ed, zag inderdaad mijn reactie niet meer, had en inderdaad geplaatst rond 10 uur en zag later dat de boel over werd gezet naar een andere server. Maar wel benieuwt hoe het kan jij nog wel mijn reactie nog hebt?

Valt me ook op sommige vraagstellers nooit meer reageren. Of zelf ff google gebruiken. Maarja als ik tijd heb Google ik wel voor ze als ik het ook niet direct weet, leer ik zelf ook weer van. :-)

Hallo Ron,

De tekst van de reactie van je stond in de email die ik ontving van gratissoftware. Was dus een kwestie van kopiëren en plakken. Jouw reactie was wel korte tijd zichtbaar hier in dit topic maar was even later verdwenen.
En helemaal mee eens wat je opmerkt over sommige vragenstellers die niet meer reageren of Google gebruiken. Zonde van de tijd die je er in steekt.
Dit geldt trouwens niet voor de vragensteller Nico van dit topic, dat is netjes afgehandeld zo. Compliment waard!

Reageer