Ons Gratis Software Elftal van 2018
Er zijn natuurlijk nog tientallen andere geweldige gratis programma's en ons oordeel is dan ook subjectief. Daarom horen we graag jouw mening! Klik alle spelers aan voor meer informatie en downloads.
Ons Gratis Software elftal van 2018 in 3-4-3 opstelling:
Windows Defender Antivirus |
|||
Signal |
PrivaZer |
ProtonVPN |
|
Ubuntu |
fre:ac |
LibreOffice |
Thunderbird |
VLC media player |
Firefox |
GIMP |
2. Signal - Iedereen kent en gebruikt WhatsApp voor het versturen van berichtjes op zijn telefoon. Maar als je hecht aan je privacy en zat bent van Facebook dan is Signal een goed alternatief. Enige uitdaging blijft wel: krijg je vrienden en familie ook zover dat ze Signal gaan gebruiken!
3. PrivaZer - PrivaZer een van onze favoriete pc schoonmakers. Zeer uitgebreid en bovendien - in tegenstelling tot CCleaner - zonder extra onnodige software- en toolbar-aanbiedingen. Een zeer degelijke schoonmaker die veel ruimte kan vrijmaken.
4. ProtonVPN - Op openbare wifi-netwerken (in de trein, op vakantie, in horeca) is het gebruik van een VPN een must! ProtonVPN beschermt gratis je wachtwoorden en andere gegevens door je internetverbinding te versleutelen. Zwitserse kwaliteit, waarvan de gratis versie ook uitstekend is (let wel op dat je die kiest).
5. Ubuntu - Het beste gratis besturingssysteem heeft de laatste jaren ook een mooi uiterlijk gekregen. Probeer Ubuntu eens uit als dual boot op je pc naast Windows (of als virtuele machine) en het zal je verrassen hoe makkelijk alles werkt. Wellicht heb je dan op den duur geen Windows meer nodig.
6. fre:ac - Als je audio cd's wilt rippen of muziek wilt converteren gebruik dan fre:ac! Zonder meegeleverde ongewenste extraatjes en uitstekende software.
7. LibreOffice - Al jaren het beste gratis kantoorpakket. LibreOffice kan bijna alles wat Microsoft Office ook kan en is en blijft gratis.
8. Thunderbird - Nog altijd een uitstekend mailprogramma, dat een geweldige zoekfunctie heeft en met honderden extensies is uit te breiden. Kwaliteit van Mozilla, dit zusje van Firefox.
9. VLC media player - De veelzijdigste mediaspeler die alle audio en video afspeelt. Een krachtpatser met een sobere interface die voor Windows, Mac, Linux én Android en iOS beschikbaar is. Wie heeft nog een andere mediaspeler nodig naast VLC?
10. Firefox - Snelle, veelzijdige browser met de meeste extensies en in onze ogen het betrouwbaarst. Waar vooral Chrome niet zo'n oog voor je privacy heeft, is Firefox op dit gebied veel beter.
11. GIMP - Foto's bewerken is voor veel mensen synoniem met het dure PhotoShop. Maar wie GIMP kent, weet dat foto's bewerken ook prima gratis kan!
Dit is onze basiself. Als reserve hadden we nog wel twintig programma's kunnen noemen, maar hier onze vijf wisselspelers:
12. Brave - Een browser die de nadruk op privacy van zijn gebruikers legt. Met allerlei mogelijkheden om trackers en plugins te blokkeren.
13. VirtualBox - Voor het uitproberen van nieuwe besturingssystemen, zoals diverse Linux-varianten is deze virtualisatiesoftware fantastisch.
14. HandBrake - Om dvd's te rippen en films te converteren naar andere formaten is Handbrake het beste gratis programma. Ideaal om video's om te zetten voor gebruik op iPad en Android tablet.
15. 7-Zip - 7-Zip is al jaren een simpel maar zeer doeltreffend in- en uitpakprogramma dat de grootste compressie biedt van alle bestaande ZIP-software. Een aanrader.
16. Cdrtools Frontend (Cdrtfe) - om cd's en dvd's te branden is dit een veelzijdige open source topper!
Wat is jouw favoriete gratis software elftal? Laat het weten in de reacties hieronder!
Reacties
WriTer
28 dec 2018 - 19:21
Niet per se in deze volgorde en er zijn er nog maar dan is het geen elftal meer, maar dit zijn mijn gratische favorieten.
1) Opera
2) Thunderbird
3) LibreOffice
4) VLC Media Player
5) KeePass Password Safe
6) qBittorrent
7) Vivaldi
8) AIMP
9) AOMEI Backupper Standard
10) IrfanView
11) VeraCrypt
Anoniem
30 dec 2018 - 18:42
Ja, precies! Ik miste ook Opera als browser in het rijtje van de redactie. Als er 1 browser een grote opmars heeft gemaakt, zeker in 2018, dan is dat - vind ik ook - Opera.
Maar de concurrentie is en blijft groot, zie Firefox, dus de uitdaging tot nog verder verbeteren blijft drukken. Maar Mozilla voelt wel de hete adem van Opera in hun nek hijgen. KeePass Password Safe, Vivaldi, etc. gebruik ik niet. Dat zegt mij erg weinig.
Geen ervaring mee. Thunderbird weer wel. Nog altijd het beste email programma, voor mij. Ideaal, die gebeurtenissen aanteken mogelijkheid en agenda, etc. VLC Media Player prima! Gmail vind ik ook een erg prettig email programma, dat is mijn 2e email programma. Goed!
WriTer
1 jan 2019 - 20:04
Vivaldi is een afsplitsing van Opera dat erg lijkt op de oude Opera van vroeger maar dan veel beter dan toen.
KeePass Password Safe is een ideaal programma om al je wachtwoorden in op te slaan, gebruik het al jaren.
Postbus
23 dec 2018 - 22:13
In Linux Mint Cinnamon 64-bit werkt bij mij alles gratis, dus bij mij geen elftal, zoals gevraagd. Ik kan mij overigens wel vinden in de 16 bovenstaand genoemde gratis programma's voor Windows.
Anoniem
23 dec 2018 - 17:49
niet echt een topper maar als on-demand scanner ESET Online Scanner, kan Malwarebytes gelijk de prullenbak in
Hendrik
23 dec 2018 - 15:12
Wat ik ook goede programma's vind zijn onder-andere:
-Photo Filtre 7
-Media Player Classic Home Cinema (NL) 18-07-17
-Muziekspeler MusicBee
-PDF Sumatra
-Q_Dir
-Webbrower Opera NL stable
Jan
23 dec 2018 - 13:01
Uitstekend tiental! Eén heb ik dus weggelaten en dat is Privazer; net als mijn voornaamgenoot een paar zeer vervelende ervaringen mee gehad.
JanL
23 dec 2018 - 12:46
PrivaZer slechte ervaringen mee. Verwijderd zomaar e-mails bv. En is bij Windows 10 ook totaal niet nodig.
Albert
23 dec 2018 - 10:06
Ik kan mij wel vinden in de opstelling, ik zou Linux Mint toch als eerste reserve zetten voor Ubuntu :-)
Alver
23 dec 2018 - 10:59
Ik heb Ubuntu al enkele jaren vervangen door Mint.Dus +1.
Frank
29 dec 2018 - 18:55
Mee eens . . .
GSM
3 jan 2019 - 14:09
Mint is prima, maar enkele vensters kunnen niet verkleind worden en zijn daarom lastig op een netbook met een klein scherm en lage schermresolutie (1024x600). Peppermint (XFCE met veel Mint elementen), of Manjaro (Arch linux) zijn beide ook een uitstekend alternatief voor Windows! MX Linux is snel, maar heeft momenteel moeite om op bepaalde hardware USB apparaten of SD kaarten te herkennen.
Reageer