Bescherming tegen ransomware beheren

Vragensteller: 
CHRIS
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
10
Toelichting op vraag: 

Hallo, Ik gebruik Planmaker. Die geeft sinds kort aan, ik dacht na laatste windows 10 update plots aan dat hij de wijzigingen niet kan opslaan en dat ik via "beveiliging " in " Bescherming tegen ransomware beheren" iets moet aanpassen.
Ik geraak echter niet zover in beveiliging instellingen niet zover. De laatste stap krijg ik niet te zien " Ransomware beheren " maar wel een en ander van mijn Norton virus bescherming
Alvast bedankt
Chris

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

afbeelding van Léon

Toen ik nog AVG had moest ik dit aanpassen via “Mappen beschermen tegen ransomware”. Bij Bitdefender hoeft dit blijkbaar niet.

In elk geval moet de map Documenten>SoftMaker voor het programma toegankelijk zijn. Kijk dus in Norton of daar iets te vinden is van mappen die beschermd worden tegen ransomware.

In AVG heb ik destijds alle inhoud van Documenten in een nieuwe map "Docu" gezet zodat hij die kon beschermen en de oorspronkelijke map Documenten had toen alleen nog maar SoftMaker en die werd dus niet beschermd. Hoeft ook niet.

Misschien dat het daarom ook goed werkt in Bitdefender want ik heb bij de overstap niets gewijzigd in de mappenstructuur.
 

Reageer