Vergelijking anti-virus: welke is de beste?

Update

> Download hier de beste gratis virusscanners

Oorspronkelijk bericht

Er zijn heel veel virusscanners. Betaald en gratis. En allen beloven ze om uw pc zo goed mogelijk te beschermen. Maar doen ze dat ook? Voor een gewone gebruiker is dat nauwelijks te controleren. Tenzij u de pech hebt dat uw anti-virus-programma faalt en een virus de vrije doorgang geeft. Gelukkig gebeurt dit niet zo vaak, maar toch... Om te bepalen hoe goed virusscanners nou echt zijn wordt er onderzoek gedaan door enkele onafhankelijke instellingen.

Zo worden op de sites AV-Test en AV-Comparatives (respectievelijk Duits en Oostenrijks, dus grondig en degelijk zal het zijn) regelmatig onderzoeken geplubiceerd naar de effectiviteit van anti-virus-oplossingen. Beide instellingen laten simpelweg tienduizenden virussen, trojans en andere malware los op de virusscanners die getest worden en kijken wat ze er van tegenhouden en verwijderen. 

Er zijn heel veel virusscanners. Betaald en gratis. En allen beloven ze om uw pc zo goed mogelijk te beschermen. Maar doen ze dat ook? Voor een gewone gebruiker is dat nauwelijks te controleren. Tenzij u de pech hebt dat uw anti-virus-programma faalt en een virus de vrije doorgang geeft. Gelukkig gebeurt dit niet zo vaak, maar toch... Om te bepalen hoe goed virusscanners nou echt zijn wordt er onderzoek gedaan door enkele onafhankelijke instellingen.

Zo worden op de sites AV-Test en AV-Comparatives (respectievelijk Duits en Oostenrijks, dus grondig en degelijk zal het zijn) regelmatig onderzoeken geplubiceerd naar de effectiviteit van anti-virus-oplossingen. Beide instellingen laten simpelweg tienduizenden virussen, trojans en andere malware los op de virusscanners die getest worden en kijken wat ze er van tegenhouden en verwijderen. 

Recente tests op deze sites laten een bemoedigend beeld zien voor de gratis virusscanners AVG, Avira AntiVir en avast! die wij ook op Gratis Software Site bespreken. Ze zijn over het algemeen niet slechter (als ze dat al zijn) dan betaalde oplossingen. Wat cijfers.

De eerste test

In de test van AV-Test komt Avira AntiVir als derde uit de bus met een opsporingspercentage van maar liefst 99,42%! Ook AVG en avast! doen het hier goed met 96,15% en 96,32% gevonden virussen. Niet perfect, maar wel bijna. Ter vergelijking wat resultaten van een aantal virusscanners:

F-Prot 85,27%
McAfee 87,28%
Nod32 88,32%
Trend Micro 90,97%
BitDefender 95,68%
AVG 96,15%
avast! 96,32%
Kaspersky 97,64%
Symantec (Norton) 97,77%
F-Secure 97,93%
Avira AntiVir 99,42%
AVK 2007 99,56%

AntiVir doet het dus beter dan bijna alle andere virusscanners. En ook AVG en avast! laten veel concurrenten achter zich. Nu wordt uit de test helaas niet duidelijk of de gratis varianten van AntiVir, AVG en avast! gebruikt zijn of de betaalde versies van deze producten.

Een kanttekening

Wat betreft het vangen van virussen is er geen verschil tussen de gratis en betaalde versies van AVG, avast! en AntiVir: dezelfde virusdefinities worden gebruikt voor beide varianten van de programma's (de betaalde versies bieden alleen meer opties en gebruikersgemak).

Voor het opsporen van spyware en andere malware ligt de zaak wel anders: van AVG heeft de betaalde versie ook nog een geïntegreerde anti-spyware-module die voor de gratis versie alleen los te verkrijgen is (AVG Anti-Spyware Free).
Avira AntiVir Premium heeft ook een ingebouwde anti-spyware-detectie die de gratis versie niet heeft (en die hier niet los te downloaden is).
Bij avast! houdt de betaalde variant nog kwaadaardige scripts tegen - iets wat de gratis versie niet doet.

Aangezien virussen en spyware tegenwoordig een bijna even groot probleem vormen (en het onderscheid tussen beiden niet altijd even duidelijk is) is het dus zaak om gratis virusscanners aan te vullen met (gratis) anti-spyware-software om hetzelfde resultaat te bereiken als de betaalde varianten.

De tweede test

De test van AV-Comparatives geeft een vergelijkbaar beeld te zien: ook dit onderzoek valt goed uit voor AVG, Avira AntiVir en avast! In deze test worden echter wel de betaalde varianten van AVG, avast! en Avira AntiVir gebruikt, maar zoals gezegd gebruiken de gratis versies van deze programma's dezelfde virusdefinities en kunt u ze makkelijk aanvullen met gratis anti-spyware-programma's voor extra bescherming tegen spyware en andere malware.

De cijfers: ook hier komt het betaalde AVK (AntiVirusKit) als beste uit de bus met een opsporingspercentage van 99,85%! Dan enkele anderen:

McAfee VirusScan 91,63%
F-Prot Anti-Virus 93,27%
avast! Professional 93,86%
AVG Anti-Malware 96,37%
Symantec Norton Anti-Virus 96,83%
Kaspersky AV 97,89%
F-Secure Anti-Virus 97,91%
Avira AntiVir PE Premium 98,85%

En de winnaar is...

Uit beide onderzoeken is dus af te leiden dat gratis anti-virus-oplossingen als AVG Free en avast! Home Edition en Avira AntiVir PE Classic (aangevuld met gratis anti-spyware-programma's als Windows Defender, Ad-Aware SE PersonalAVG Anti-Spyware Free en/of Spybot S&D) niet lijken onder te doen voor betaalde anti-virus-totaalpakketten.

Deze interpretatie wordt wat bemoeilijkt doordat in ieder geval in één onderzoek de betaalde varianten van gratis virusscanners gebruikt zijn en deze extra anti-spyware-bescherming bieden ten opzichte van de gratis varianten. Voor AVG Free is dit echter te verhelpen door ook AVG Anti-Spyware Free te downloaden: u vindt dan bij een scan evenveel virussen en malware als met de betaalde variant (alleen biedt AVG Anti-Spyware Free geen real time protectie).

Conclusie

Voor wie het nu duizelt, nog even de verkorte conclusie: gratis anti-virus-software doet, aangevuld met gratis anti-spyware-software, niet onder voor de meeste duurbetaalde anti-virus-pakketten wat betreft de bescherming van uw pc.

Lees hier ons advies voor gratis beveiliging van uw pc met aanbevolen gratis software

Bespreek deze onderzoeksresultaten in ons forum (forumlid Keyzer trapt af met een scherpe analyse)

Deel dit artikel: 

Reacties

Tja, als in ons land ruim 1 miljoen computers (ongemerkt!) geïnfecteerd zijn, moet je je afvragen of die gratis antivirussoftware wel voldoet. Op antivirusvergelijk .nl, een soort independer voor antivirussoftware, staan die verschillen naar mijn mening goed uitgelegd.
Mijn conclusie: gratis antivirussoftware is niet voor niets gratis, met een betaalde variant heb je gewoon een betere bescherming. Bovendien zijn er onderling tussen de merken grote verschillen, in kwaliteit en mogelijkheden, zo blijkt als je via deze site je voorkeuren en wensen invult.

Dat is niet correct. Het betaalde McAfee komt bijvoorbeeld de laatste jaren slechter uit tests dan de gratis avast. Gratis biedt soms wat minder bescherming maar is niet perse slechter dan betaalde software. Het grootste gevaar bestaat uit mensen die een betaalde virusscanner hebben, maar na het aflopen van het abonnement dit niet verlengen en daardoor geen bescherming meer hebben tegen nieuwe dreigingen.

Mensen die hun betaalde virusscanner niet verlengen kunnen daardoor beter overgaan op gratis anti-virus oplossingen.

Ik draai met volle tevredenheid Microsoft Security Essentials.
Het houdt virussen, spyware en spam goed tegen.
Het programma is niet belastend voor de computer c.q. laptop.

Om software te verwijderen gebruik ik Revo Uninstaller.
Dit is een zeer handig programma om bijvoorbeeld ongewenste
Antivirus programma's te verwijderen.
Bij sommige Antivirus programma,s moet je een speciaal tooltje
van het internet downloaden om het programma rigoreus van je
computer c.q.laptop te verwijderen.

Ik raad het gebruik van Comodo beslist af. Ik kwam het een tijd geleden tegen, het leek mij zeer goed, ik raadde het mijn kritische zoon aan, die er goed over te spreken was, die het er weer bij mijn dochter opzette, waar het op een gegeven moment tijdelijk moest worden verwijderd en wat bleek? Comodo liet zijn fraaie masker vallen en veranderde in een duiveltje: het liet zich niet verwijderen! Het leidde tot een format C: en wie zit dáár nou op te wachten?! Wij niet! Dus: weg met Comodo!

Ik heb net dezelfde verwijder problemen gehad met AVG.
Ok héél lastig om dat volledig uit je systeem te krijgen.

ik mis microsoft security Essentials, deze werkt perfect eerst norton die vond niets toen microsoft Essentials er op en die vond zo 5 dingen je hebt niet door dat deze op de computer actief is een licht maar goed programma!

Toen deze test werd gedaan in 2007 bestond MSE nog niet...

Rising antivirus is ook niet slecht.

Ik gebruik al een paar jaar COMODO en ben daar zeer tevreden over.
COMODO bied een firewall en virusscanner in één.
Raar dar die naam hier niet aan de orde komt.

Ik heb enkele jaren Panda gebruikt en veel last gehad van het automatische scannen, waardoor de computer heel traag werd. Verder heb ik gehad dat Panda niet meer wilde opstarten bij het starten van de computer. Toen moest ik deïnstalleren en opnieuw installeren; dat hielp maar na twee maanden had ik weer hetzelfde probleem. Toen overgeschakeld op Kaspersky en dat bevalt tot nu toe een heel stuk beter. De computer is rustiger terwijl er toch voortdurend op de achtergrond wordt gescand. Ik wil nooit meer Panda.

Het is jammer dat er bij de testen niet is gekeken naar de invloed die de "totale" scanner heeft op de computer! De AVG Active Surf-Shield in de link scanner beinvloed sterk de downloadsnelheid, schakel je die uit dan gaat die zo'n 30% omhoog. Hoewel ik begrijp dat je een keuze moet maken in de tests omdat vergelijken anders haast niet mogelijk is.

ik heb Avira AntiVir gedownload en dat was nodig ook!
ik had een hele boel virussen blijkbaar..
maar nu telkens als ik mijn pc opstart krijg ik een error message.
er mist een .dll file. ik heb petolahu.dll en 2 anderen
ik heb het opgezocht en inderdaad dat was een virus.
maar hoe kom ik van die messages af?
ik zag een programma genaamd RegCure ofzo?
kan ik die gebruiken?

Ik heb nu drie jaar Panda gehd en op 23 december de nieuwe versie Pro 2009 geinstalleerd. Op zich ben ik er niet ontevreden over maar nu zit dat ding om de dag mijn PC automatisch te scannen op de meest ongelukkige tijdstippen. Ondanks dat Panda schrijft dat ik het kan uitzetten is er niets daarvan te vinden. Donderdag om 16.10 uur gaat ie weer ongevraagd scannen. Wanneer Panda voor die tijd niet de passende ondersteuning geeft en hij slaat weer ligt ligt Panda daarna zo spoedig mogelijk in de vuilnisbak. Ik zit constant ondersteuning bij Panda tevragen maar het is daar horen, zien en zwijgen en aan Paradigit heb je ook niets.

avira antivir is niet zo goed als het lijkt, hij ziet ook heel vaak valse bedreigingen waardoor je meestal een verkeerd beeld over een product krijgt.

Gdata. Zwijg me over Gdata.
Niks dan problemen. Laat gewoon virussen en spyware door die door gratis programma's onmiddelijk herkend worden.
En ja ik heb alle instellingen goed nagekeken met een uitgebreide handleiding en de nodige internet-opzoekingen.
Heb gewoon alles in de vuilnisbak gekieperd en Norton aangeschaft.
Nu draait alles als een zonnetje.
('t is maar mijn ervaring, niks meer...)

Beste lezer,

ik heb een probleem met mijn PC. Heb als virus protectie AV free 8.0 en spyware defense.
toch geinfecteerd wrs in de 2dagen dat ik had moeten updaten naar versie 8.0 (vanaf 7.0). Via spydefense alleen melding van treat, maar geen oplossing voor verwijderen via AVG of Spyware. Toen heb ik Spydoctor gratis gedownload; deze gaf tig infecties aan en een ander trojan horse. Infecties kunnen verwijderen, maar trojan horse niet. Daarbij start hij nu heel moeizaam op. Door combi spyware defense en spydoctor? Is het beter om een van de 2 te verwijderen?
Hoe verwijder ik de trojan horse (en welk programma is dan het handigste en het goedkoopste?). Ik kan niet zonder mijn PC dus goede beveiliging is noodzaak.
Wie heeft een goed advies?

Kijk eens bij www.kaspersky.com Die heeft een gratis online scanner en alles wordt verwijderd.Heeft mij al een paar keer geholpen.Gr.

Tijdens de gratis online scan wordt NIETS verwijderd zoals Kaspersky zelf meldt op haar site:

NOTE: The online virus scanner will not remove the malware from your machine if it finds it - installing our software is required to do this. You can try our antivirus software (full product) for FREE by downloading and installing a free trial, or you can purchase our products in the estore.

Jammer dat er nog geen enkele goeie vergelijking en uitgebreide vergelijking over av-software is gebeurt. Want er zijn meerdere aspecten die moeten bekeken worden imo. Zaken zoals hoeveel geheugen slikt het programma of hoeveel cpu activiteit gebruikt het programma. Ik ben werkend in pc/programmeer wereld. En wat me het meeste opvalt is dat er meer en meer vergelijkingen op het net komen met enkel zicht op het terugvind percentage terwijl die minim van elkaar af liggen. Stel jezelf eens de vraag wat er belangrijker is. Een AV die onopgemerkt draait en een luchtige 2% minder terugvindt dan dat ander programma die die 2% meer terugvindt maar je pc met 30-40% vertraagd.
Sorry maar hier is voor mij de keuze vlug gemaakt. AL mijn klanten raad ik nod32 aan, gemakkelijke gebruikersinterface (zelfs de grootste leek kan simpel met het programma om gaan.), behaalt redelijke score hierboven EN niet te vergeten het programma slikt bijna geen cpu en geheugen. Waardoor je er bijna niets tot niets van merkt.
Ik ben het eerlijk gezegd zat dat er telkens opnieuw een vergelijkende studie wordt gedaan over AV-software die telkens naar de trefpercentages kijkt. Dat is net als een porsche vergelijken met een berlingo. Beiden brengen je van punt a naar b. Voor beiden geld een maximum snelheid maar voor hetzelfde traject verbruik je met een berlingo 4l benzine en met de porsche 12l. Maar dat staat nooit vermeld.
Ik kan dergelijke producten die hierboven getest zijn aanraden elk voor een andere reden, en wat verschilt van gebruiker tot gebruiker. Mijn top3 van op alle gebeid bekeken: 1 NOD32, 2 Trend Micro, 3 avira.
En meningen over de top 5 hierboven:
Symantec (Norton) 97,77%: traag, slikt héél veel geheugen en cpu tijdens scan. En iets te commercieel naar mijn standaard.
F-Secure 97,93%: In belgië de standaard van Inet provider Telenet(Telenet security pack) SLOW AS HELL, gebruikt kleine 18% van de cpu wanneer het programma INACTIEF is, dus laat me niet beginnen wanneer deze actief is.
Avira AntiVir 99,42%: thumbs up, soms iets te ingewikkelde gebruikersinterface voor leken. Maar dat is iets wat met der tijd vlug aangeleerd wordt. En net iets te weinig instellingsmogelijkheden vergeleken met andere soft.
AVK 2007 99,56%: Hier volgt mijn mening nog door de hoge score ben ik benieuwd wat deze software me bied en ben ik deze zelf eens aan het uittesten. Dus hier kan ik niets over zeggen want dit is de enige op de lijst die me totaal onbekend staat

Komt me bekend voor.......
Nieuwe laptop, met 3 maanden Norton op staan, daar ik Panda heb en je die op 3 pc's kunt zetten, heb ik dat gedaan.........
Ook regelmatig rode kader met: "communicatiebibliotheek opnieuw geïnstalleerd moet worden", als ik dat doe, dan komt fout melding met "AV Task" probleem. Die wordt dan opgezocht door Vista, maar vinden niets.
Wel heb ik 4 x ne "blue screen" gehad en zelfs mijn laptop terug laten nazien, daar vond men niets.............
Tot ik na mijn laatste blue screen, Vista de fout liet opzoeken, en ja hoor die zat bij Panda.........een link gekregen, met een update die ik moest installeren, en nu heb ik geen blue screen meer gehad.........
Echter die AV Task blijft nog....
Dus na datum vliegt Panda de deur uit.........
Hopelijk iemand mee geholpen (de laptop is een Vaio van Sony)
MVG Peter

Heb panda geïnstalleerd en na 2 weken begon het gedonder.
Kreeg steeds rode waarschuwing dat het bescherminsniveau laag was omdat de communicatiebibliotheek opnieuw geïnstalleerd moest worden.
Deed ik, moest opnieuw opstarten en ja hoor, begon de story weer van voor af aan.
M'n pc crastte ook steeds, viel uit, werd langzaam. En van microsoft een bericht dat m'n av-task niet meer werkte, werd er gek van.
Heb mail geschreven naar panda en die zei dat ik ze opnieuw moest installeren en de oude eraf halen.
Gedaan...en wat dacht je, heeft niets geholpen.
Heb nu nod32 smart security, gratis 30 dagen versie, en alles opgelost.
Zag in internet dat meer mensen deze problemen met panda hadden, dus...nooit meer panda.
Herkennen meer mmensen deze pandaproblemen?

Ja dat probleem herken ik wel. Net een nieuwe computer en in het begin deed internet het prima ook terwijl Panda draaide. Na 2 dagen begon echter het gedonder, internet deed het niet meer. Wat schetste mijn verbazing wanneer ik Panda uit zet, doet internet het dus gewoon wel. Niks geen probleem met de communicatiebibliotheek waar volgens Panda vanalles mis mee was. Leuk dat logo van ze helaas zorgt het er voor dat je niks meer met internet kunt.
Dus je raad het al Panda heb ik weer naar Azië gestuurd en ik gebruik voortaan wel een andere virusscan/anti-spyware.

Indien je effectief problemen had is dit om dat je een onderbreking via panda op je Inet hebt gestoken. En dat is simpel in Panda zit er een process-scanner die alle actieve als passieve processen controleert op correcte uitvoering. Meestal krijg je hierover een vraag of je deze wilt toelaten of niet. Wat je met 100% zekerheid hebt gedaan is deze geweigert waardoor Panda idd je Inet blokkeert met name dan het programma Internet explorer of firefox.

Zo simpel ligt het probleem

Ik heb het advies van Test Aankoop opgevolgd en de antivirus-software van G Data uitgeprobeerd (G Data InternetSecurity was vorige maand zowel Beste van de test als Beste koop) en dat is me zeer goed bevallen! Makkelijk in gebruik en geen echt zware belasting voor het systeem.

Het is geen gratis oplossing, maar wel een pak goedkoper dan bv. Norton.

Op hun website kan je gratis een 30-dagen versie downloaden (www.gdata.nl). De moeite waard om het te proberen.

iemand een suggestie om dit probleem op te lossen?

Gr

Probeer te updaten via een ander account of administratoraccount. Heb zelfde probleem gehad en uiteindelijk eenvoudig kunnen updaten via ons tweede account.

MvG

René

Beste,

Ik ben nu al geruime 2 jaar tevreden gebruiker van Avira.
Ik heb deze antivir ook regelmatig aan andere gebruikers geadviseerd.
Ik denk dat bij tijd en wijlen bij iedere antivirus programma wel programma problemen opduiken.
Zo sprak ik een tijd terug met iemand die zakelijk symantec had gekocht voor een hoop geld!!
vervolgens gaat het vreselijk mis, deze hebben de overstap gemaakt naar Mcafee en hopsa probleem opgelost virussen verwijdert...
Het is maar hoe de ervaring is en deze is voor iedereen anders net zoals de systeem configuratie en de hardware samenstelling.

Voor mij antivir.
Maar toch even na 2 jaar eens kijken wat de test nu aangeven, en walla nog steeds antivir.
Gr

AVG heeft nu de anti spyware er bij zitten dus dat is nu één pakket. nog makkelijker dus.

GR IK

Ik heb beide (gratis versies) geprobeerd op recente Vista Premium laptop. Avast leek me iets completer, maar was me teveel voorzien van toeters en bellen (qua interface).
Dus Antivir erop. Dat bevalt me, werkt zorgeloos en mijn computer lijkt sneller, dwz het wordt niet zwaar belast. Ook vond hij direkt nog 2 "virussen", waarvan 1 uit de prullebak.
Totdat ik de beurskoers van Theolia wou bekijken. Daar zit een JAVA applet aan vast, en als je OK klikt loopt mijn PC vast.
http://www.theolia.com/co...
Alleen met systeemherstel weer goed te krijgen. Heb met Antivir 2x getest, en de zaak liep dus vast.
Dus terug naar Avast. En o wonder! De JAVA applet werkte toen gewoon foutloos!
Avast werkt dus goed.
Maar ik had eigenlijk liever Antivir. Zit er in dat programma nu een fout of mist er gewoon een browserbeveiliging?

Gitjuh

Mijn inziens zijn je hardware problemen niet gerelateerd aan gebruik panda

Hoe zijn de meningen en gedachten en ervaring hier over Panda Internet Security? Mijn mening: BAGGER-pakket.
Mijn pc is al een aantal keer gecrashed. PC is net 2 jaar, aanschafwaarde zo'n 600 euro en er zit nu net voor meer dan 200 euro aan nieuwe onderdelen in omdat er heel veel stuk was!

Kan zoiets als Panda dat veroorzaken?

NEE hardware kan niet stuk gaan door software matig gebruik. ENKEL als je in uw bios hebt geprutst met voltages of overclocken van enkele zaken. Nu een av-programma zoals panda of gelijk welkeen kan geen schade aan uw pc brengen. Wat schade aan je pc op lange termijn kan brengen zijn zaken zoals je pc warm afleggen.(maw je pc zonder afsluiten gewoon van stroom onderbreken, of de uitknop ingedrukt houden tot deze uitvalt.) Maar Simpel antwoordt NEE dat kan niet.

Over je mening van panda, volledig mee eens Panda vindt ik 1 van de slechtste gebouwde av-soft op de markt. Een product die te veel geheugen als cpu-activiteit opslorpt. En helaas wordt er op een vergelijkende test hier nooit op getest.

het is inderdaad zo dat je software bijna niet je hardware kan verzieken, een virus kan in een extreem geval een harde schijf laten crashen maar totaal kapot ligt in 9 van de 10 gevallen aan de koeling van het systeem, veel fabrikanten stellen de temperatuur hoog af zodat het systeem stiller is.
uit ervaring weet ik dat hoe koeler je systeem is hoe langer de levensduur, een harde schijf mag nooit lang boven de 55 graden draaien, heb je een desktop investeer dan eens in een goede koeling.
lucht er in blazen maar ook er voldoende uitzuigen, een goede airflow door je kast is van fitaal belang voor je hardware!
wil je weten hoe warm alles wordt controleer dat eens met SIW en als het te warm wordt installeer dan speedfan, die stelt alles goed af en zo stil mogelijk!!
vooral voor een laptop is dit aan te bevelen!

Een goede aanvulling o de gratis antivirus software is PC-Tools Treatfire.
Het programma belst het systtem amper. Het kijkt of er op het systeem gevaarlijke acties worden uitgevoerd, en blokkeerd de boel indien iets neit vertrouwd wordt. Het grijpt dan ook eerder en sneller in dan antivirus-software.

Het pakket heeft mij op verschillende systemen goed uitde brand geholpen.

Daarnaast is de Immunisatie techniet van Spybot een goede aanrader. In delaatste driejaar slechts een keer een probleem gehad.

Arie

Ik heb naast Avira Classic de gratis firewall van PCTools, Ad-aware gratis versie en A Square free. Dit laatste programma gebruik ik als een crosscheck op Avira en Ad-Aware. Dit werkt erg goed en de systeembelasting is beperkt. Mijn PC is een Dell GX met 512Mb RAM en 1,5 Ghz Intel Processor. Besturingssysteem is W2000 professional.

Groet

John

Geachte LS.,

als ouwetje heb ik om ook iets te doen een laptopje gekregen met win98,ik surf daarmee want iets meer kan ikk niet betalen,maar zo gaat hetook prima. Alleen die virus toestanden , ik zoek een antivier programma voor mijn trouwe laptopje,kunt U mij daarmee helpen? Met dank namens een 97 -er,

J.A. de Witte

Beste,

AVG van http://free.grisoft.com is een mogelijkheid. Gratis maar zeker net zo betrouwbaar als commerciele produkten.
AVG wordt zeker tot augustus 2008 op Windows98 ondersteund.

Succes

R. Janssen

avira is beeter ja maar zal fijn weezen dat het ook klopt wat je download ze zegen dat het voor vista is en xp ik zelf draai onder vista geen probleemen mee aleen met avira want die update hij niet

ik heb een medion laptop met vista premium en zodra de probeerversie van de meegeleverde virussoftware verliep heb ik er antivir opgezet via gratis download.

Antivir update werkt perfekt,doet discreet en grondig zijn werk. De updates van de virusdatabase gebeuren volledig automatisch en worden aangegeven via een klein venstertje met voortgangsbalk dat even in het beeld verschijnt.Als er een update van het programma zelf is vraagt hij eerst of ik wil updaten waarop ik ja zeg en dan gaat het volledig automatisch.

Als het bij jou niet werkt scheelt er wat.
Ik zou je antivir eerst grondig verwijderen(gebruik evt REVO) en dan opnieuw installeren.

Groeten

Guido

'AntiVir doet het dus beter dan bijna alle andere virusscanners. En ook AVG en avast! laten veel concurrenten achter zich. Nu wordt uit de test helaas niet duidelijk of de gratis varianten van AntiVir, AVG en avast! gebruikt zijn of de betaalde versies van deze producten.'

De test rapporten vermelden het gebruik van AVG Anti Malware, AVAST Professional en Antivir PE Premium. Dit zijn de namen van de volledige suites die in het geval van AVG en Antivir ook de spyware/rootkit scan engines en een firewall bevatten.
De scan engine van de gratis versie van Avast is exact dezelfde als die van de betaalde versie

Zoals Matthijs in het artikel zegt zal de detectie graad van de gratis versies wat virussen betreft niet of niet noemenswaardig verschillen van die van de betaalde versies.

Δ

Reageer