Een van deze twee telefoonmerken heb je waarschijnlijk in je broekzak

 
De kans is redelijk te noemen dat je een van de twee meestverkochte telefoonmerken in je broekzak hebt. Volgens martktanalysebureau Canalys zijn ze samen goed voor een marktaandeel van 36% van de verkochte telefoons wereldwijd. En in Nederland worden ze nog veel meer gebruikt en hebben ze samen een marktaandeel van 76% volgens StatCounter.

Het gaat om Samsung en Apple. Samsung telefoons en iPhones waren in het derde kwartaal van 2024 beide goed voor 18% van de verkochte telefoons wereldwijd. Samen nemen ze met 36% meer dan een derde van de verkopen van smartphones voor hun rekening.

Best verkochte telefoons wereldwijd derde kwartaal

  2024 2023
Samsung 18% 21%
Apple 18% 17%
Xiaomi 14% 13%
OPPO/OnePlus 9% 10%
vivo 9% 8%
Anderen 32% 32%

Achter de grote twee volgen de Chinese merken Xiaomi, OPPO/OnePlus en vivo. De categorie anderen is met 32% ook groot te noemen en daarin zitten merken als Huawei, Motorola, Google, Nokia en anderen.

In Nederland internet driekwart met iPhone of Samsung

In Nederland worden volgens StatCounter Apple en Samsung veruit het meest gebruikt. Dit gaat om het marktaandeel van websitebezoeken met mobiele telefoons. iPhones nemen daarbij 39% voor hun rekening en Samsung telefoons 37% (in september 2024). Xiaomi heeft in Nederland 7% en merken als Huawei, OPPO, OnePlus, Motorola, Google en vivo moeten het hier met een paar procenten doen.

Welk telefoonmerk heb jij? Laat het weten in de reacties!

Reacties

Hier een motorola g54 5 G .... een geweldige telefoon ....

iPhone 15 pro en ik zal wel een uitzondering zijn dan want ik zit er zelden of ooit mee op internet om websites te bezoeken. Daar heb ik een goeie Mac mini voor staan met 32 inch scherm, uiteindelijk met alles naar Apple overgegaan, ook Windows niet meer in gebruik. Vele merken en platforms gehad, maar ook vele teleurstellingen daarin. Uiteindelijk bij Apple blijven hangen omdat ik kwaliteit belangrijk vind.

Heb een Samsung Galexy A52 5G tot volle tevredenheid.

iPhone 12 Max Pro, top toestel! Thuis nog 5 Samsung gebruikers en 1 Xiaomi

Omdat mijn vriendin een iPhone geeft en wou dat ik er ook èèn zou hebben, heb ik de iphone 11pro waar ik tevreden over ben. Daarvoor had ik een Huawei.

afbeelding van WriTer

Een Motorola Moto G23.

"Wandelen is het beste medicijn"

Beiden hebben we een Samsung A51.

Ik had een samsung S8 die het prima deed echter de app van de ABNAMRO vereiste een hogere versie van het besturingssysteem. Dus een nieuw mobieltje nodig.De app van de ING werkte wel gewoon op de Samsung S8.

Altijd een Samsung, het goedkoopste model van ca. 200 euro of minder.
Zodra de beveilingsupdates stoppen weer een goedkoop model.

IPhone 12 mini en die bevalt me heel erg goed, want ik ben blij met de lange ondersteuning van Apple en vind maar eens een kleine telefoon die gemakkelijk in een broekzak past.

Hier ook iPhone 11

afbeelding van Léon

Mijn Xiaomi was de allergoedkoopste die verkrijgbaar was en heeft mijn woonkamer nog nooit verlaten en nog nooit in mijn broekzak vertoefd. Doet het verder prima. Soort computer light.

Sony Xperia maar staat er geeneens tussen :) :) .

Oppo

Hier een tweetal Oppo Reno 8T

Ik gebruik een I Phone 7. Een ´´oudje´´, maar de oudjes doen het nog best! Ik vind het een handig dingetje om onderweg bij mij te hebben. Gelukkig is Apple coulanter met updates blijven verstrekken dan Microsoft, dus krijg periodiek nog altijd de nieuwste IOS 15 plus... updates.

Zolang dat het geval is, mijn DIGID er goed op werkt en ik dus diverse digitale portalen binnen kan komen, houd ik hem en daarna zie ik wel weer verder. Zal dan wel een iets jonger gerefurbised model worden. I Phone bevalt mij goed, tot dusverre.

Hier Motorola en Nokia.

Ook hier Samsung

afbeelding van PatjeRedfan

Hier ook Samsung

Google 7 voor mij. Samsung heeft mij te veel bloatware. Apple is net als Dyson een overgewaardeerd te duur merk.

Samsung voor mij

One Plus voor mij

Voor de beste schermvullende landscapefoto's in prima resolutie.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
iv_orkust