Tip: Hoe zet je bestanden en foto's over van je telefoon naar je pc?

Je hebt foto's of documenten op je telefoon staan en wilt ze overzetten naar je pc. Dat kun je op verschillende manieren doen. Wij laten enkele methoden zien om bestanden tussen je smartphone en computer uit te wisselen. En vragen daarna hoe jij dat doet.

Bestanden uitwisselen tussen computer en smartphone

1. Synchroniseren met cloud-diensten

  • Google Drive - Als je een Android telefoon hebt dan heb je gratis 15 GB in je Google Drive beschikbaar. Je kunt dan via de Google Drive app en Google Drive op je computer heel makkelijk bestanden synchroniseren.
  • iCloud - Als je een iPhone hebt dan krijg je 5 GB gratis opslag. Via iCloud op je iPhone (Bestanden-app) en iCloud voor Windows of via Finder op je Mac kun je bestanden beschikbaar maken op meerdere apparaten.
  • Andere gratis online opslagdiensten in de cloud zijn bijvoorbeeld: OneDrive van Microsoft, Dropbox of Box. Je installeert de betreffende app op je telefoon en het programma op je computer (of je gebruikt de website) en je kunt dezelfde bestanden op je smartphone en pc of laptop benaderen.

2. Online foto opslag

Als het je vooral gaat om foto's van je telefoon op je pc krijgen dan kun je bovengenoemde diensten natuurlijk gebruiken, maar veel handiger is om de ingebouwde foto-dienst op je smartphone te gebruiken met het bijbehorende programma op je pc of Mac.

  • iCloud Foto's (Apple) - Op je iPhone (en iPad) zit de Foto's app. Die synchroniseert automatisch je foto's met iCloud en ook met de Foto's app op je Mac of iCloud op je Windows pc. Op Windows pc's kun je iCloud voor Windows downloaden en installeren en vervolgens foto's uit je iCloud weergeven in Windows Verkenner of Microsoft Foto's.
  • Google Foto's - Op Android telefoons en tablets heb je natuurlijk Google Foto's. Met deze online opslag voor je foto's kun je ook op je pc of Mac via de website van Google Foto's je afbeeldingen benaderen. Er is helaas geen aparte applicatie waarmee Google Foto's integreert in Windows Verkenner (zoals Apple voor iCloud Foto's wel heeft). Je moet dus naar de website van Google Foto's gaan.

3. Draadloos bestanden overzetten tussen telefoon en computer

  • Op iPhones, iPads en Macs heb je de ingebouwde AirDrop functionaliteit om snel grote hoeveelheden foto's of bestanden rechtstreeks tussen apparaten over te zetten.
  • Van Android apparaten naar Windows computers kun je met de Quick Share app van Google snel bestanden en foto's sturen.
  • In Windows zit Telefoonkoppeling (of Phone Link) ingebouwd. Daarmee kun je je Android-telefoon koppelen met Windows en makkelijk bestanden overzetten en andere functies gebruiken. Voor iOS werkt Phone Link ook, maar de werking is dan veel beperkter.
  • Tussen iPhones en Windows computers kun je gebruik maken van iTunes voor Windows om bestanden over te zetten via Bestandsdeling in iTunes. Dit kan zowel via een USB-kabel als via WiFi.
  • Op Linux varianten als Ubuntu, Mint, Zorin OS en anderen kun je bestanden draadloos uitwisselen tussen telefoon (Android en iOS) en pc met KDE Connect of GSConnect.

4. Met USB kabel bestanden overzetten tussen smartphone en pc

  • Je kunt je Android telefoon met een USB kabel aansluiten op je laptop of pc. Daarna kun je via Windows Verkenner je telefoon benaderen om bestanden uit wisselen.
  • Je kunt ook je iPhone aansluiten op je Windows pc met de USB/Lightning kabel. Dan opent iTunes (als je dat geïnstalleerd hebt op je computer) en kun je via bestandsdeling bestanden overzetten. Ook verschijnt je iPhone in Windows Verkenner (geef toestemming voor de koppeling) en kun je foto's kopiëren naar je computer vanuit iPhone | Internal storage (Lees hier meer over omzetten van HEIC bestanden van je iPhone naar JPEG voor Windows).

5. Apps van derden om bestanden over te zetten

  • Er zijn ook apps van derden, zoals AirDroid en LocalSend, om bestanden tussen diverse apparaten en besturingssystemen uit te wisselen. Dit gaat gewoon via je eigen lokale thuisnetwerk.

6. Andere methoden

  • Als je een NAS (network attached storage) of netwerkschijf in je thuisnetwerk hebt - van bijvoorbeeld Synology of QNAP - dan kun je daar bestanden en foto's opslaan en benaderen vanaf alle apparaten die verbonden zijn met je netwerk.
  • Via bestandsoverdracht diensten als WeTransfer.
  • En je kunt natuurlijk nog foto's en bestanden mailen naar jezelf...

Onze vraag is:

Hoe deel jij bestanden en foto's tussen je telefoon en computer?

(Je kunt meerdere opties kiezen hieronder)

En in de reacties horen we graag een gedetailleerde beschrijving van jouw methode(s)!

Reacties

Met gratis Myphone-explorer (via WiFi of bedraad). Soms met Smash naar mezelf mailen

Meestal met Telegram (max 2GB) maar soms ook met kabeltje

Met Signal!

Met een kabeltje zet ik fotos over als ik alles cq een grote hoeveelheid wil overzetten cq kopiëren.

Maar veel vaker komt het voor dat ik op pc een email moet schrijven (veel fijner met een echt toetsenbord) als ik één of enkele foto's moet toevoegen. Met Signal is dan veel sneller. En privé want versleuteld.

Vreemd dat het hier nog niet genoemd is: met Signal.

Telefoon via USB kabel met smartwatch verbinden om deze op te laden.

afbeelding van Léon

USB-kabel meegeleverd bij de smartphone, dus deze gebruiken ligt voor de hand. Ik gebruik hem ook om langzaam op te laden. Langzaam opladen schijnt ook goed te zijn voor de batterij. Dus: lang leve de USB-kabel.

Nog beter voor de batterij is opladen tot maximaal 85%, dat verlengd de levensduur van de batterij.

afbeelding van Léon

Wat ik doe is langzaam opladen én de batterij tussen 20 en 80% houden. 20% is daarbij wel gemakkelijker dan 80% omdat vergeten dat de telefoon aan de computer hangt nog wel eens kan voorkomen.

afbeelding van Albert

In b.v. een Samsung telefoon kun je aangeven dat hij niet verder mag laden dan 80 %, dan stopt het laden automatisch.

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

afbeelding van Léon

Bij mijn Xiaomi Redmi A2 (allergoedkoopste smartphone verkrijgbaar) werkt dat niet.

afbeelding van Albert

Warpinator op Linux en Android

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

via Send Anywhere

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
zui_-korea