LibreWolf

Info

Ons oordeel

Omschrijving software: 

LibreWolf is een afsplitsing (fork) van Firefox die zich geheel richt op privacy en beveiliging. LibreWolf ziet er hetzelfde uit als Firefox en voelt grotendeels hetzelfde aan, maar heeft de privacy nog verder aangescherpt en heeft uBlock Origin als standaard adblocker en DuckDuckGo als zoekmachine (maar je kunt ook StartPage instellen). Nadeel is dat LibreWolf geen automatische updates krijgt (hoewel daar wel een extensie voor is).

LibreWolf is gebaseerd op Firefox, maar dan wel op Firefox met maximale bescherming van je privacy. Alle instellingen zijn zo streng mogelijk ingeschakeld. En enkele andere zaken, zoals Firefox Sync en Google Safe Browsing zijn juist weer uitgeschakeld (de makers hebben het niet zo op Google). Onder Instellingen | LibreWolf kun je deze echter weer aanzetten als je wilt. Ook de telemetrie (gegevensverzameling) is geheel uitgeschakeld in LibreWolf.


LibreWolf web browser (klik voor groter)

LibreWolf kan door deze puriteinse instellingen soms iets minder makkelijk in het gebruik zijn of websites iets minder goed weergeven, maar je privacy is wel het beste beschermd. Voor gevorderde gebruikers die zo veilig en privé mogelijk willen surfen dus een uitstekende keuze. Voor mensen die meer gebruikersgemak en behoorlijk goede privacy willen zal Firefox een betere keuze zijn.

LibreWolf is een interessante web browser voor mensen die op hun privacy gesteld zijn. Vergeet niet de LibreWolf Updater in te schakelen bij de installatie (zie onze Installatie instructies hieronder), aangezien de browser geen automatische updates heeft en je natuurlijk wel de laatste, veilige versie wilt.

Download

Details
Licentie: 
Open source
Categorie: 
Browser
Taal: 
Nederlands en Engels
Wat is nieuw: 

inst

Reacties

Versie 130.0.1-1 is er!

Taal inmiddels gewijzigd. Middels een Firefox-addon. Bij de volgende release komt er een oplossing voor iedereen.

Ik kan de taal nog steeds niet wijzigen, op geen enkele manier.Opnieuw installeren zie ik niet zitten want dan moet ik alle about;conf instellingen weer opnieuw instellen.

Met het taalpakket Nederlands is onze moedertaal nu weer terug.

Deze update heeft het talenprobleem nog niet opgelost, maar er is blijkbaar wel aandacht voor: https://codeberg.org...

@Redactie, Librewolf heeft gisteren weer een update gekregen nl: 130.0-3!

Ik had het ook geprobeerd en het helpt inderdaad niet.Weergave van bepaalde anderstalige websites in het Engels heeft met onze privacybescherming te maken. Maar weergave van Librewolf zelf in het Nederlands zou gewoon moeten kunnen mits anderen kunnen zien uit welk land je afkomstig bent door de taal van je browser. Ik heb geprobeerd om contactgegevens te vinden van iemand van Librewolf maar nog niet gevonden. Maar ze werken ook niet met donaties en met weinig mensen. Ik blijf een oplossing zoeken en als ik wat gevonden hebt dan meld ik dat,oke.

Overheen installeren had ik al geprobeerd: helpt niet. Hopelijk dringt dit probleem door tot de ontwikkelaars van LibreWolf en lossen zij het op. Ik las ergens dat het hun bedoeling is dat wij altijd overal zichtbaar zijn als en-us gebruikers. Maar waar dat goed voor is? Het kan zijn dat dit er iets mee te maken heeft.

Ik vind Engels juist heel vervelend omdat het overal zo dominant aanwezig is.

Hoi Leon, ik zie dat ik hem ook niet terug kan plaatsen naar het Nederlands. Maar het viel mij niet op want ik heb standaard altijd Librewolf en Firefox in het Engels, vind ik prettiger.
Maar ik denk zal het toch even melden. Misschien vanaf de website van Librewolf er over heen installeren? Wellicht helpt dat.

Librewolf staat inmiddels op 130.o-3!!!

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
griekenlan_