Bezoekersonderzoek: Tot welke leeftijdsgroep behoor jij?

GratisSoftware.nl bestaat inmiddels twintig jaar, begonnen in 2004, en in die tijd zijn pagina's van onze website een paar honderd miljoen keer bekeken. Veel Nederlanders en Belgen zullen GratisSoftware.nl in de loop der jaren dan ook wel eens bezocht hebben.

Van jong tot oud hopen we, maar de laatste jaren krijgen we indruk dat we vooral wat oudere bezoekers hebben die zijn meegegroeid met de website. Niks mis mee natuurlijk (wijsheid komt met de jaren!), maar de aanwas van ook wat jonger publiek zou voor de toekomst van de website niet verkeerd zijn ;-)

Om een beetje inzicht te krijgen in de leeftijd van onze bezoekers hebben wij de volgende vraag:

Tot welke leeftijdsgroep behoor jij?

En in de reacties horen we graag sinds wanneer je onze website al bezoekt en hoe vaak per week/maand!

Reacties

83 jaar, alle dagen mijn pleziertje.MOET KUNNEN HE.

afbeelding van Léon

Maakt het iets uit hoe oud de bezoekers zijn? (???)

Inderdaad opvallend hoe weinig 50-minners er hebben gestemd. Is dat representatief voor het publiek? Ik begrijp het eerlijk gezegd niet zo goed. Halen zij hun informatie dan ergens anders vandaan? Of hebben ze een andere informatiebehoefte?

afbeelding van Albert

Ik denk dat veel jongeren die echt geinteresseerd zijn op bv Tweakers zitten.
Verder denk ik dat veel jeugd alleen op het telefoontje kijkt en verder niets doen.

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

afbeelding van WriTer

Op Tweakers en andere gelijkaardige sites kom ik ook regelmatig maar om niet te veralgemenen heb ik al meermaals met de jaren opgemerkt dat vele jongeren wel goed met een computer kunnen werken en zeker met een smartphone omdat ze ermee zijn opgegroeid, maar is er een hard of software probleem dan houd het op.

Wij moesten in de tijd nog leren werken met commando's in DOS, BASIC en andere computertalen voordat er iets werkte.
Als er iets niet (meer) werkte moesten we gaan uitzoeken of het aan de soft- of hardware lag en in dat geval maar zorgen dat we het zelf opgelost konden krijgen, veel jeugd kan dat niet meer, heb het al dikwijls gemerkt dat deze boomer het in dat geval moet oplossen.

Trouwens, mijn eerste computer was een Tandy TRS80 dat werkte met een cassetterecorder om programma's op te slaan en eerst in BASIC programmeren om iets gedaan te kunnen krijgen.
Wie zou DAT nog de dag van vandaag willen doen? ;-) 

"Wandelen is het beste medicijn"

Met die Tandy TRS80 Model I ben ik ook begonnen! Dat was in 1978 of 1979. Die apparaten hadden 1 KB geheugen (voor de jongeren onder ons: geen typefout, maar echt 1 KiloByte!). Later uitgebreid naar 16 KB.
Je moest na aanschaf alles zelf maar uitzoeken.
Je leerde er wel compact mee programmeren. Dat hebben ze een twintigtal jaren later wel geweten met de millennium bug.

Dat jongeren DAT vandaag niet willen doen is ook wel voor te stellen. Er zijn ook zoveel afleidingen die in de vorige eeuw nog niet eens bestonden. TOEN hadden we er de tijd voor om alles zelf uit te zoeken.
Goeie ouwe tijd, je zou er bijna nostalgisch van worden!

afbeelding van WriTer

Om correct te zijn, het was bij mij de Tandy TRS-80 Color Computer, een zilvergrijze doos met toetsenbord met een Tandy cassetterecorder om met veel gepiep en gekraak programma's op te slaan of in te laden.
Ik heb beide trouwens nog steeds in mijn bezit.
https://en.wikipedia.org/...

Het duurde soms minutenlang voor je iets kon doen als je iets wou inladen en opstarten, maar de spanning dat er iets zou gebeuren op het scherm was immens en was meestal ook zo weer voorbij, jazeker in niets meer te vergelijken met de computers van vandaag maar je moest ooit ergens beginnen. ;-)

Nu moet je gewoon ergens op drukken of klikken en het gebeurd, vroeger moest je de computer vertellen wat er moest gebeuren door te programmeren anders gebeurde er gewoon niets.
Absoluut, dat waren nog eens tijden.

"Wandelen is het beste medicijn"

Ja! Leuk, Writer! Dat waren nog eens pionierstijden he? Ik ben zelf 67 jaar en net gepensioneerd. Ik begon het computertijdperk in 1986 a 1987. Startte met een Apple Mackintosh ´´hondenhok´´. Geen harde schijf, maar moest als een discjockey de 3,55 diskettes telkens verwisselen. Dat was een heel gedoe. Had er ook een matrixprinter van Apple bij. Dat was zo´n ´´krasser´´. Wat maakte dat lawaai!

Daarna, in 1989 zo ongeveer, kocht ik een IBM PS2 2086 desktop computer. Dat was state of the art, in die jaren. (Heb ´m nog altijd bewaard.) Harde schijf van ongeveer, meen, 20 Gb? Ik heb nooit hoeven programmeren, want IBM had DOSMENU toegevoegd. Een schil om PC DOS heen. Zeg maar de voorloper van latere Windows. Ideale oplossing. Dat nam veel programmeer frustraties uit handen.

Had een mooie bijbehorende IBM pro printer erbij gekocht. Ook een matrix. Pro printer III geheten. Allemachtig. Kostte mij een vermogen in die tijd. Was ruim 4000 gulden kwijt. Idioot duur. Jaren mee gewerkt, maar het was een enorme prijzige investering. Computers waren toen razend duur. Software ook! Ik was toen nogal eens ´´klant´´ op de Piratebay. Maar daar kreeg ik leergeld mee!

Overigens; dat perfecte IBM PS 2 toetsenbord gebruik ik NOG! Het tikt zo lekker. Daar kan voor mij geen een plastic toetsenbord van een moderne laptop tegenop. Zelfs mijn Lenovo Ideapad niet. Gaan nog altijd grif weg op Marktplaats voor zo´n 50 a 85 euro! Een heerlijk ´´klakker de klak´´ toetsenbord´´. Echt nog dat schrijfmachine gevoel. Ik ben tekstverwerker geweest, dus heb er kijk op. Zou niet zonder kunnen. Nou ja... Daarna op Windowscursus gegaan voor het bedrijf waar ik werkte. Ik leerde er powerpoint (nooit wat mee gedaan) excel spreadsheets bewerken. Veel te lastig!

Met name dus leerde ik met Windows werken. Dat was toen Windows ´95. Leerde MS Word kennen, etc. De rest is geschiedenis. Via Dell en Medion computers, ben ik op Lenovo uitgekomen. (Meen familie van elkaar? Lenovo is toch eigenlijk Medion?) Hoe dan ook. In 2003 pas internet opgegaan. ADSL modempje, begon ik mee. Storing op storing. Enorm signaalverlies naar boven, in mijn vorige woning. Daar heb ik met mijn huidige KPN Experiabox V10 modem geen last meer van. Zeker niet, nadat ik exclusief bedraad internet. Ik krijg zeer binnenkort glasvezel aansluiting. Gaat het nog sneller.

Ik gebruik geen WIFI thuis, alleen Bluetooth voor bepaalde audio apparatuur dat ik gebruik. Dus ja! Die ontwikkeling van je is heel herkenbaar en leuk! Tandy ken ik zeker. Ze adverteerden veel met hun computers in die tijd. Mijn vader probeerde ook in zijn laatste jaren in die jaren ´80, hij overleed te vroeg, computers te leren bedienen. Had een Sinclair computertje gekocht. En maar programmeren en programmeren. Uiteindelijk, na zowat 1 week, kreeg hij het voor elkaar om een lopend tekstje te maken. Bloed, zweet en tranen kostte het de man zowat. Maar het lukte toch maar.

Nou! Tot zover. Wens je en iedereen een goed weekend! Hopelijk was dit voor de jongeren ook leuk om eens te lezen, ´´uit de oude doos´´. Je verhalen uit het verleden noopte mij tot ook eens te vertellen, voor 1 keertje. Ik realiseer mij dat dit geen chatsite is, maar de verhalen zijn leuk.

afbeelding van WriTer

Altijd leuk om eens te horen hoe het bij iemand anders is gegaan.

Later toen ik een 80386 computer in handen kreeg en nog later een 80486 heb ik me goed kunnen bezighouden met rond DOS er een grafische schil op te zetten, namelijk Quickmenu, daar zat zowat alles in wat later ook in de eerste Windows versies zat, alleen vond ik het veel mooier van opzet en kon je alles zelf instellen zodat het eruit zag en werkte zoals je wou.
Hierbij laat ik het voorlopig.

"Wandelen is het beste medicijn"

Ik ben net 90 geworden en kijk nog steeds elke dag naar deze site.
In 1965 ben ik voor het eerst met automatisering, zoals het toen heette, te maken gekregen. Ik volgde de AMBI opleiding en ben 40jaar examinator geweest. Het was met de IBM 360/30 met alleen magneetbanden en ponskaarten in en uitvoer waar me mee begonnen. We maakten programma's met de programmeertaal assembler. Later kwamen daar RPG-1, RPG-2, Cobol, Algol en Fortran bij.

De site bezoek ik zo'n 20 jaar bijna dagelijks sinds ik 56 was.

een jaar of 10 tegenwoordig meerdere keren per week

Sinds 2004 elke dag

Ik ben 61 en bezoek de website sinds vrij kort na het begin.
En ik beveel de website ook de jongere - en de nog jongere generatie aan.

Greetz, Red

Voor mij geld, ik ben bijna 50 en ik zie de site 4 of 5 keer per week, denk ik. En al 15 tot 20 jaar denk ik. Ben heel tevreden met deze site.

afbeelding van Postbus

Ik bezoek de website als 74-jarige, voor zover ik nog kan nagaan, al zeker 15 jaar en kijk dagelijks enkele keren. Ook ik kom nog uit de tijd van de Philips P2000T homecomputer en gebruik vanaf medio 2015 Linux Mint Cinnamon tot volle tevredenheid. En ook daar werkt de addon Super Agent gewoon in Firefox.

afbeelding van Albert

67 en net mijn eerste AOW ontvangen :-)
Jonge aanwas nodig, deze generatie gaat zeker nog een jaar of 30 mee hoor.
Ik kijk hier elke dag en dat een jaar of 15 denk ik.
Ben nog uit de tijd van P2000T en P2000C, kwam door mijn toenmalige werkgever.

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

Inderdaad veel boomers zo te zien!

afbeelding van WriTer

Met mijn 61 ben ik ook zo jong niet meer, en het lijkt te kloppen zo te zien dat hier de wat oudere komen.
Ben in de tijd begonnen op mijn 21ste met computers en zowat alles wat er bijkomt.
Weet zelf niet meer vanaf wanneer ik hier ben komen kijken maar ik schat zo ongeveer een 10 jaar en dat dagelijks indien mogelijk.
Hier vind ik al jaren goede en up-to-date gratische software en vele tips en trucs, en als ik zelf eens een oplossing kan aanbieden doe ik het graag.  ;-)

"Wandelen is het beste medicijn"

Bezoek de site minstens 3x per week om actuele programma updates, sinds 2007

ik ben 76 en ken deze site nu ongeveer 20 jaar en raad hem aan bij anderen betrouwbaarheid.

Ik bezoek al sinds jullie oprichting, zo´n beetje, regelmatig jullie site. Tegenwoordig zowat iedere dag. Vis daar al mijn belangrijke updates op van gratis software, waarop mijn laptop het meeste draait. Ik ben zeer content met jullie speurtocht naar zoveel goed bruikbare gratis software en vervolgens het aanbod ervan, waar wij dan graag van mogen profiteren. Mag eens worden gezegd.

Tenslotte nog een goede tip, wel beetje off topic maar vooruit. Misschien mag het 1 keertje? Ik heb onlangs, ook gratis software, de app SUPERAGENT gedownload, als extensie voor mijn browser. Wat een ideaal programma is dat! Het is een z.g. cookie agent, die cookie vragen uit handen neemt. Had eerst I don´t care about cookies, maar dat schiet niet op. Die app zet bijvoorbaat alles op groen.

Superagent is anders. Je stelt eenmalig via instellingen in, hoe je je cookies wilt hebben, of helemaal niet. Vervolgens neemt die app alle zorg uit handen en krijg je geen vragen meer over cookie toestemmingen, althans; vrijwel niet meer.

Wil je geen vervelende advertentiecookies meer, bijvoorbeeld? Superagent voorkomt het. enz. Wellicht iets voor de redactie om die app, alleen voor Windows te downloaden, hier ook aan te bieden en te bekijken? Nogmaals; gratis software! Het is maar een tip! (Extensie bij Opera.)

Volgens mijn vriendin ben ik een baby van 4 maanden met een sportief uiterlijk!

Bwahahaha, waar ken ik dat van?

Alle dagen toch minstens één maal.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
wit-rusla_d