Peiling: Op vakantie...

De zomervakantie is voorbij of loopt op zijn einde voor de meeste mensen. Weer terug naar de dagelijkse routine. Ben je op vakantie geweest of thuisgebleven? En zat je veel of juist weinig op schermpjes?

Wij vragen je om de volgende zin af te maken:

Op vakantie...

(je kunt meerdere opties kiezen)

Reacties

Na dat ik op 55-jarige leeftijd (tegenwoordig moeten ze tot hun dood) ben gestopt met werken is het al 21 jaar elke dag vakantie. Ze hadden toch niet verwacht dat ik tot 68 of zo zou doorwerken.
Het werk is voor de dommen zou mijn goede vader zaliger altijd. En gelijk had hij natuurlijk.

Ik ging op mijn 50st met functioneel leeftijds ontslag. Nu al ruim 25 jaar vakantie aan het vieren.
Ik kom tijd tekort want ik doe wat ik leuk vind.

Je werkt om te leven, je leeft niet om te werken zei mijn over,over,over,over grootvader zalige altijd.

afbeelding van Albert

Je hebt groot gelijk. Als je werk leuk vind moet je dat vooral doen, maar leven is een heel stuk leuker.

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

Ambtenaar zeker met 40 dienstjaren....?

Ik ga nooit op vakantie. Ga altijd dagjes weg, zo rond vakantietijd. Ik fiets veel als het Nederlandse weer het toelaat en is mijn hobby. De I Phone gaat altijd in mijn borstzakje mee, alleen voor noodgevallen en als ik zeer incidenteel eens gebeld wordt, of moet bellen. Ik ben absoluut geen ´´verslaafde´´ van dat ding. Het is handig om mee te hebben, in principe op stand by.

Mijn nieuwe en pas gekochte I pad air 2022 gebruik ik voor heel handige opzoekzaken, waarvoor ik de laptop niet hoef te starten. Vind het een prachtig toestelletje. Ideaal ook om snel de bankrekening te bekijken, DIGID app te gebruiken als ik een portaal bezoek, etc. (Laatste wel via de laptop.)

Ik ben dus puur een functionele gebruiker van die communicatiemiddelen en als ze uit staan, dan heb ik geen enkele ´´drang´´ om telkens maar te willen kijken. Ik ben 67 jaar dus zal wel met mijn leeftijd te maken hebben. Die jongeren zijn er veel dynamischer mee en willen graag de hele dag, zelfs op vakantie, kunnen kijken op die apparaten. Ik ben geen social media gebruiker. Wil ik niet! Geen berichtjes telkens sturen. Geen doorlopend nerveus getik met duimpjes op die schermen. Rust!

afbeelding van Albert

Ik ben 17 jaar geleden vrijwillig en op eigen kosten gestopt met werken, had er 35 jaar op zitten en vond ik genoeg.
Vertrokken naar een ander EU land en ga/hoef niet meer op vakantie.
2 Keer per jaar ga ik kort naar Nederland voor familiebezoek en neem dan mijn telefoon mee voor planning en informatie.

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

Jij ook al, Albert :-) Ik ben ongeveer 4 jaar geleden gestopt na 35 jaar hard en leuk werken. Het is voor mij (in Nederland) elke dag vakantie! Maar zo nu en dan even (een paar dagen) er op uit is wel lekker. Maar dan gaat de smartphone en de laptop mee.

afbeelding van Albert

Groot gelijk.
Ik ben begonnen met werken op mijn 15e verjaardag, gestopt net voor mijn 50e. Altijd in loondienst maar wel door veel cursussen verder gekomen dan op mijn 15e.
Ik ben nu 67 en lever dus wel iets van 30 % AOW in, heb natuurlijk een laag pensioen, maar omdat ik alleen in mijn nieuwe woonland belasting (weinig of geen) betaal, een eigenhuisje heb en het levensonderhoud erg laag is kan ik daar gemakkelijk van rondkomen.
 
 

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
_it-rusland