Google maakt inhaalslag en vergroot capaciteit Gmail tot zes gigabyte

Op 1 april 2004 werd het afgedaan als een 1 april-grap: Google kondigde aan dat zijn nieuw webmaildienst Gmail een opslagcapaciteit zou hebben van 1 gigabyte! Terwijl in die dagen 20 tot 30 megabyte normaal was. Dertig tot vijftig keer groter dus. Het bleek echter waar te zijn en sindsdien is de ruimte voor mail stelselmatig toegenomen.

Begin 2005 was er al 2,5 gigabyte beschikbaar voor een Gmail-account en die capaciteit nam langzaam toe. Nu heeft Google de turbo erop gezet en is in een paar weken tijd de 3,5 gigabyte al bijna bereikt. En, belooft Google, begin 2008 zal elke mailbox 6 gigabyte aan mailtjes kunnen opslaan.

Bij concurrent Microsoft is de gratis opslag voor Windows Live Hotmail tegenwoordig trouwens al 5 gigabyte en Yahoo Mail biedt nu een - in principe - oneindige capaciteit aan. Google maakt dus een inhaalslag.

Gmail
Windows Live Hotmail
Yahoo! Mail

 Bron: Wikipedia

Deel dit artikel: 

Reacties

dat is een goede oplossing. De zip file hernoemen naar een TXT file en doorzenden. De ontvanger verandert TXT in ZIP en klaar is kees. Prima !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ik moet regelmatig grote bestanden doorsturen en zippen was en is een goede methode om ze te verkleinen. Maar sinds gmail dat niet meer doorstuurde had ik problemen. Nu zijn die problemen opgelost. Bedankt voor de tip en heel veel groetjes
pepito

Sinds kort weigert Gmail zip en andere compressie files als attached te versturen uit veiligheidsoverwegingen.

Een belangrijk minpunt!

YahooMail en andere concurrenten doen wel gewoon hun werk, zij het dat de attached file niet groter mag zijn dan 10 MB.
Dit is tegenwoordig wel erg weinig.

apriorimage

De .zip extensie veranderen in .txt, versturen en door de ontvanger weer laten omzetten naar .zip.
Oude truc maar werkt nog altijd.

Een andere mogelijkheid is het uploaden naar een gratis hosting site zoals Rapidshare en de download link mailen naar de persoon waar het bestand voor bedoeld is.

Wat betreft de maximale bestandsgrootte van 10 MB, er zijn zat van gratis diensten waarmee je grote bestanden kan versturen

Overigens snap ik google wel. Alle malware is tegenwoordig op een of andere manier 'gepacked' door middel van slimme compressie methoden. Op deze manier trachten de malware schrijvers de code onleesbaar te maken en het lukt ze ook nog.
Traditionele scan methodes hebben nl. nog steeds problemen met het 'unpacken'-het ontrafelen van de compressie om het bestand leesbaar te maken voor de scanner.
Het is zelfs zo erg dat de makers van anti-malware software eigenlijk helemaal af willen van compressie.

Reageer