CCleaner 5.01.5075

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. Ook op GratisSoftware.nl is CCleaner al jaren het meestgebruikt en hoogstgewaardeerd.

Vandaag is CCleaner 5.01 uitgebracht. Dit is een onderhoudsupdate voor CCleaner 5.0 - dat vorige maand uitkwam met een nieuw uiterlijk. In deze uitgave worden internet sporen van Firefox en Opera beter verwijderd. Ook is een hulpmiddel voor Schijfanalyse toegevoegd onder het Gereedschap. Hiermee kun je zien hoeveel ruimte op je harde schijf wordt ingenomen door afbeeldingen, video's, muziek, documenten en andere bestanden. Als je schijf bijna vol is kun je ook bestanden sorteren op grootte zodat je weet hoe je de meeste ruimte kunt vrijmaken.


Nieuwe Schijfanalyse tool

Verder is het geheugen- en CPU-gebruik van CCleaner geoptimaliseerd. Ten slotte zijn kleine fouten opgelost, de lokalisaties (vertalingen) verbeterd en kleine wijzigingen aan de interface doorgevoerd. Of het probleem met het blijven hangen of crashen van met name vertaalde versies van CCleaner is verholpen is onduidelijk.

CCleaner is te downloaden voor Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 en 10. En er is een versie voor Mac OS X. CCleaner voor Android is ook te downloaden.

Let op dat je tijdens de installatie Google Chrome (of andere extra software) krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hier niet van gediend bent.

Uitgave opmerkingen:
- New Disk Analyzer tool.
- Improved Firefox 34 cleaning.
- Improved Opera History cleaning.
- Optimized Memory and CPU usage.
- Improved localization support.
- Minor GUI Improvements.
- Minor bug fixes.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
frankri_k