Family Tree Builder

Reacties

Hierbij wil ik mijn dank uitspreken voor de Help-desk en het Support Team van My Heritage.
Hoewel ik gebruik maak van de gratis versie, heeft het Supportteam mij zelfs in de weekenden geholpen en meegedacht aan de oplossing van problemen, welke nota bene door mijzelf waren ontstaan (verkeerde opties aangevinkt e.d.) Nogmaals SupportTeam (Marianne) hartelijk dank. De site draait nu tot grote tevredenheid van mij en mijn familie! Fantastisch programma met veel mogelijkheden.

Allereerst een compliment voor de snelle en accurate hulp van de helpdesk.
Kan goed met het programma werken al kloppen de gegevens van de smartmatch niet altijd.

Absoluut het mooiste stamboomprogramma met veel zoekmogelijkheden. In aanvang had ik behoorlijk wat problemen maar ik werd verrast door de snelle hulp die geboden werd, zowel via mail als telefonisch vanuit Israel. Het team heeft niet gerust voor alles was opgelost en dat maak je toch niet vaak mee! En ja, het is even investeren, maar je krijgt er heel veel voor terug. Nu al heb ik meer ontdekt dan ik had durven hopen, ik ben er heel blij mee. En inderdaad: hulde voor Marianne!!

Wat mij als gebruiker van FTB het meest opvalt, is de toegankelijkheid van het systeem. Het invoeren van gegevens gaat erg gemakkelijk. Daarbij is het feit, dat het systeem je vraagt naar overeenkomsten met eerder ingevoerde personen erg prettig. Wel is het even goed nadenken als je iemand dubbel invoert. Je moet dan stap voor stap, in omgekeerde volgorde, de persoon of daaraan gekoppelde personen verwijderen. Ook is het invoeren van notities, zoals ik dat doe, erg gemakkelijk. Ik kopieer en plak, voor zover ik deze kan vinden, alle geboorteaktes, trouwaktes, overlijdensaktes/overlijdensberichten en zelfs familieberichten als bewijslast in de notities. Dat gaat prima en helpt om te bewijzen dat de ingevoerde persoon ook daadwerkelijk degene is die je bedoelt. Wel is het opletten wanneer je van Engelstalige sites informatie kopieert en plakt. Soms slaat het systeem dan "op hol" en verdwijnen er notities. Niet werkelijk, maar ze zijn niet meer zichtbaar zodra het een andere taal betreft dan de hoofdtaal. Via de menukeuze Extra/Talen kun je alles weer terugzetten, maar dat is wel even een klusje. Gelukkig is de steun van de Helpdesk super. Voor mij is FTB van My Heritage een prachtig systeem voor mijn genealogisch onderzoek. Wat mij als amateur-genealoog erg zou aanspreken, is de mogelijkheid om (zelfgemaakt) documenten met achtergrondinfo over bijv. bijzondere familieleden/geboortestreken/tijdsbeelden of uitleg over de familienaam op de eigen My Heritage website te kunnen plaatsen. Er bestaat wel een fotoalbum op de persoonlijke website, maar ik heb nog geen mogelijkheid gevonden om eigen documentatie te kunnen plaatsen. Een idee?

Dat FTB geld kost lijkt me logisch. Het is een prima programma met heel veel mogelijkheden om je familiestamboom op te zetten en uit te breiden. Je kunt over de hele wereld zoeken. Prima programma, krijgt van mij een 8!

Uitgekiend programma met zeer veel mogelijkheden (waardoor men soms wel wat moet zoeken om de weg te vinden). Mooie lay-out. Vlugge helpdesk. Heeft me al vele uren aangenaam kunnen bezighouden.

Goede software voor het maken en bijhouden van stambomen. Ik gebruik het al een aantal jaren naar tevredenheid. Met name de smartmatching functionaliteit levert veel tijdwinst op voor anderen en mijzelf.

Ik ben een zeer tevreden gebruiker. Het is een simpel software om te gebruiken, en als ik ergens niet uitkomt, dan krijg ik een goede service van de helpdesk. Het is niet alleen maar gegevens invullen, maar je kan er zoveel mee doen. Ik raad een ieder aan die bezig houd met genealogie, om dit software te gebruiken. Het mooiste van alles is dat dit gratis is, wil je iets meer erbij hebben, zoals wat ik doe, dan kost het maar een schrijntje om je stamboom bij te houden en te delen met families over de wereld.

Ik gebruik FTB sinds 2009 en heb daarop 2 stambomen aangemaakt, één met meer dan 6000 personen en één met meer dan 1000 personen. Het programma is heel uitgebreid, multifunctioneel en heel gebruiksvriendelijk; zoals daar zijn : het zoeken naar en beheren van de personen. Er is ook de mogelijkheid om gegevens te vergelijken met andere stamboombouwers. Heel interessant is de mogelijkheid om te zoeken naar dubbele personen en niet te vergeten de stamboom-samenhangcontrole. Alle gegevens zijn op een eenvoudige manier in te voeren in een overzichtelijk schermoverzicht. En niet te vergeten: een snelle, efficiënte en vriendelijke bijstand van de Helpdesk.

allereerst wil ik stellen dat bij het oplossen van gebruiksproblemen de service zeer goed en adequaat is.
dit stamboomprogramma is zeer overzichtelijk en gebruiksvriendelijk, waarbij een groot voordeel is dat op uitnodiging derden makkelijk aanvullingen er in kunnen verwerken. een prima programma en aanbevelenswaardig.