Malwarebytes

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Malwarebytes (voorheen Malwarebytes Anti-Malware) is een prima anti-malware-programma. Malwarebytes doorzoekt met een bedreigingsscan binnen een minuut of tien je hele pc en verwijdert daarna gevonden virussen, spyware en andere malware. De gratis versie biedt geen real-time bescherming. Er zijn ook versies voor Mac en Android.

Malwarebytes is - in de gratis variant - een zogeheten on-demand scanner. Scannen dient dus handmatig te gebeuren. De betaalde versie biedt wel realtime bescherming met als extraatjes anti-exploit en anti-ransomware. Sinds Malwarebytes 3 wordt de betaalde versie gepositioneerd als een alternatief voor virusscanners, maar uit tests komt Malwarebytes niet altijd even goed naar voren.


De gratis versie van Malwarebytes heeft geen realtime bescherming maar is een on demand scanner

Het gratis Malwarebytes heeft sinds versie 3 automatische updates en kan een volledige scan van je pc doen. Gevonden bedreigingen worden in quarantaine geplaatst.

Malwarebytes heeft ook anti-rootkit geïntegreerd, maar deze functie moet handmatig aangezet worden (wellicht omdat dit onderdeel wel eens voor vals positieven zorgt). In 2016 heeft Malwarebytes het populaire AdwCleaner, dat adware en PUP's (potentieel ongewenste programma's) opruimt, aangekocht. AdwCleaner is ook geïntegreerd in Malwarebytes. Onder Instellingen | Bescherming zie je dat Bescherming tegen potentiële dreigingen PUP's detecteert.

De gratis versie van Malwarebytes is goed te gebruiken als second opinion voor je virusscanner, continue bescherming wordt alleen door de betaalde versie geboden. Af en toe een on demand scan met Malwarebytes kan geen kwaad als extra beveiliging.

Android

Malwarebytes Anti-Malware beschermt nu ook je Android smartphone en tablet. De mobiele versie van de beveiligingssoftware scant je toestel, beschermt het realtime en heeft een app manager en privacy manager.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile detecteert en verwijdert malware, spyware en Trojaanse paarden. Je telefoon en tablet worden continu op de achtergrond beveiligd en er vindt een dagelijkse scan plaats. Ook kun je handmatig scannen op schadelijke apps.

Verder heeft MBAM (zoals de app meestal afgekort wordt) de beschikking over een handige privacy manager waarmee je kunt zien welke apps toegang hebben tot je kalender, sms'jes, persoonlijke informatie, accounts en locatie (en dat zijn er heel wat). Ook kun je een Security Audit doen om zwakke plekken in de beveiliging van je mobiel te ontdekken. Eventueel kun je - als je dat wenselijk vindt - daarna de aanbevolen acties uitvoeren.

Ten slotte heeft MBAM nog een basic app manager aan boord. Hiermee kun je bekijken welke apps draaien en geïnstalleerd zijn. Ook kun je apps geforceerd afsluiten.

Inst

Reacties

ik heb de betaalde versie aangeschaft maar kan nu geen muziek meer downlaoden via torrentz, want dat wordt geblokkeerd dat is nu niet de bedoeling, hoe moet ik dat omzetten in malware ?

3 TB in minder dan 3 minuten ????? lijkt me stug dat 3000 GB in minder dan 3 minuten gescand wordt, zeker door MBAM die in de real-time versie al zoveel belastend is

volledig mee eens

dan heb je een ander probleem.... 3 terrabyte in minder dan 3 minuten gescand...

Ik heb de betaalde MBAM versie, maar via de update-functie wordt alleen de virus-database bijgewerkt, de programma-update gebeurt niet automatisch, ik heb dat nu dus zelf via MajorGeeks moeten downloaden. In de instellingen heb ik wel aangevinkt om bij het updaten ook op programma-updates te checken! Vroeger had ik de gratis versie en toen werd het programma wel altijd vanzelf bijgewerkt...

De gratis scanner only is uiteindelijk het enige wat je nodig bent qua second opinion scanner. (misschien Emsisoft Anti-Malware Free er nog eens bij)
Had zonet de premium versie uitgetest en die maakt het systeem en internetbrowsen soms wel wat traag. Je kan settings aanpassen en website uitsluiten, maar dan komt het er uiteindelijk op neer dat alle premium bescherming uitgaat. De review van softpedia.com is right on the money. Gratis versie is dus prima.
Met Chrome (slimjet, chrome, coolnovo etc.) en Firefox (Pale Moon en Firefox etc.) heb je verder ook gewoon addons zoals HTTPS Everywhere, Blur, Click&Clean en Adblock Super of Plus etc.

ongebruikelijk trage scan... een van de programmas die zoooo traaaag scant
laatste test: schijf van 30gb duurt maar liefst 16 minuten!!
dit is niet meer van deze tijd
Supertip ---> bezoek deze website verdien geld!
http://2deinkomen.st...

Geweldig. 1 keer laten lopen en direct 250 dingen gevonden. Had problemen met eigen browsers kiezen door "search protect" en vond nergens een bestand daarvan dat ik het kon wissen + het stelde "omiga-plus" in als mijn defalt page.
Dankzij MBAM ben ik nu van dit probleem af en kan ik gewoon mijn startpagina's van google chrome kiezen zoals het hoort.

Hartelijk dank en zeker een aanrader!!

ik ben helemaal tevreden over deze software ik heb de grootse problemen al opgelost met deze tool

en ik heb het gevoel dat hij steeds beter word sneller en makkelijker te bedienen met de nieuwe versie

en wat beter puntje vind is dat als je dan malware heb dat je op 1 knop kan klikken en dan word alles verwijderd en pc keer op nieuw opstarten klaar is kees en je kan weer poosje veder

helemaal geweldig ik geef deze tool 10+

Groeten van malletje

Ik had een ramsomware op mn pc (politievirus) en had hitmanpro gedraaid en deze pakte het virus ook aan maar er bleven vrij veel restanten over en het virus was dus ook niet helemaal van mijn pc af. Verder vond hij 'bedreigingen' en trojans en tracker cookies.
Ik vertrouwde het nog niet helemaal want kreeg nog het politiebericht (specifiek voor virus) enkele seconden na het opstarten voor een halve minuut. Voor de zekerheid heb ik mbam gedownload, de gratis versie, en deze beviel uitstekend. Na een scan van 5 uur waren alle 600000 objecten Op mijn pc gescand en tevoorschijn kwamen een stuk of 4 trojans.ransomware en een paar backdoors en zelfs een keylogger. Ook n paar honderd popups gaf hij aan en deze stonden nog niet aangevinkt want ze zijn niet echt een bedreiging. Hij gaf alle malware duidelijk aan en het was eenvoudig te verwijderen. Al met al een super programma dat ik gratis eenmalig heb gebruikt en heeft mijn pc weer veilig gemaakt. Top

Pagina's